zaterdag 9 augustus 2014

Terug naar Canada, Dawson City

Even tijd om bij te bloggen!


Onze avonturen op de Dalton Highway hebben jullie kunnen volgen.
Na het bezoek aan de BMW - dealer bleek herstellen geen goede optie. Te duur, te lang wachten op nieuwe stukken, geen plaats of tijd om er zelf aan te werken.
Echter al heel snel hebben we dankzij onze nieuwe (brandweer)vrienden (Tallan & Forest) een koper gevonden, die er een min of meer respectabele prijs voor wou geven. Bovendien hoef ik haar nu niet naar Belgiê te verschepen.


Na heel wat wikken en wegen, herschikken en elimineren  van bagage, zijn we dan toch noch naar de Artic Circle en Deadhorse vertrokken. Dat kon je in het vorige bericht lezen.


Bij onze terugkeer in Fairbanks, wilden we naar de ferry rijden, om zo minder kilomters met 2 op de GS te moeten doen. Helaas, pindakaas.... de ferry was volzet!
Dan maar terug naar ons basisprincipe KISS. We volgen gewoon ons oorspronkelijke plan en keren via Chicken en dan de "Top of the World - Highway" terug naar Canada.


Dat avontuur hebben we er nu ook opzitten. De eerste dag met prima weer, net op tijd in "Chicken" om droog onze tent op te zetten.
"Chicken" is een onoogelijk gat, niks te zien, maar fantastisch om er te zijn. Een goudzoekersplekje, met een Saloon, een bezinepomp, een koffiebar en gratis camping.
De bar-meid spreekt er tot onze verwondering Engels, Frans én Nederlands! 


Ons vertrek 's morgens wordt vertraagt doordat alle mensen die er de nacht doorbrengen uitgebreid afscheid van ons willen nemen. Da's echter niet zo slecht, want op die manier is de meeste regen al weg wanneer wij over de grens gaan. Het laatste stuk naar Dawson City echter, krijgen we serieus wat modder onder de wielen en dikke mistbanken voor onze neus. 't is zweten en zwoegen om de GS recht te houden maar we komen er heelhuids door.


Wanneer we eindelijk in Dawson City aankomen regent het pijpestelen, da's er nu net  iets over om onze (niet al te waterdichte) tent op te zetten. Voor 1 keer kiezen we voor een kamertje. Op weg naar de stad nodigen een paar locals ons uit om de plaatselijke cabaret-show in het Casino te bekijken. En dan is er een welverdiende nachtrust in een echt bed !

1 opmerking: