donderdag 27 juni 2013

Eindelijk .... de nieuwe enkel

Zes maanden na onze terugkomst in België en een paar struikelblokken later, waaronder een schildklier in overdreven snelheid, heb ik nu eindelijk mijn enkelprothese.
Een 30 jaar oude kwetsuur was in de loop der tijd zo sterk gaan opspelen dat ik er onmogelijk nog mee verder kon. Op het einde van onze reis was wandelen zo goed als onmogelijk geworden. De ski-avonturen konden nog doorgaan op veel pijn en pijnstillers en een oplossing drong zich op.

Na onze thuiskomst kon ik écht niks meer te voet doen. Zelfs een dagje werken werd een zware opgave. (maar dat kan ook een andere reden gehad hebben :-)  )

En nu dus een mooie enkelprothese, toch is hiermee de kous nog niet af. Er wachten me nog 2 maanden gips en daarna nog verschillende maanden revalidatie.

En toch probeer ik niet te klagen, sinds onze reis besef ik natuurlijk hoe veel luxe we hier in België hebben! Een hoog professioneel ziekenhuis op 20 kilometer van mijn huis, professionele artsen en verpleegkundigen, high-tech materiaal, alles perfect geregeld én een fantastische ziekteverzekering, uniek in de wereld! Met dank aan dokter Saskia Van Bouwel en haar team van het Universitair ziekenhuis Antwerpen.






Als alles volgens plan verloopt, kan je ons deze winter op de fiets in Azië vinden en volgende zomer ... On the road again met de 2 BMW's in Canada en Alaska!